Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Че Адамс донесе победата на Саутхемптън срещу Манчестър Сити

Саутхемптън - Манчестър Сити
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Че Адамс се разписа за първи път за Саутхемптън със страхотен прехвърлящ удар от далечно разстояние и "светците" надвиха с 1:0 Манчестър Сити, който загуби за трети път гостуване във Висшата лига. Адамс, който бе привлечен от Бирмингам за 15 милиона лири през юли 2019 година, не успя да вкара гол в предните си 24 мача във Висшата лига. В 16-та минута обаче Олександър Зинченко загуби топката преди центъра, а Адамс видя излезлия вратар Едерсон и стреля с едно докосване, изпращайки прецизен прехвърлящ удар от 30 метра в мрежата на гостите.

Манчестър Сити отговори с масиран натиск, но Алекс Маккарти се превърна в герой за домакините и опази мрежата си суха. Той отрази мощен шут на Рахийм Стърлинг, почти сигурен гол след удар с глава на Давид Силва и спря с крака опит на Рияд Марез за изравняване. Фернандиньо пък удари греда.

След почивката Манчестър Сити продължи да натиска, но "светците" удържаха преднината си и вече са 13-и с 43 точки от 33 мача. Сити остават с 66 точки и на 23 от шампиона Ливърпул.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени