Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов отива на разпит заради комуникацията с Бобоков

| обновено на 06.07.20 в 17:02
Борисов на първата копка на сградата на българския суперкомпютър
Снимка: БГНЕС

Заради комуникацията си с бизнесмена Пламен Бобоков премиерът Бойко Борисов е призован от прокуратурата на разпит утре в качеството му на свидетел.

Също за утре на разпит е призован и самият Бобоков.

За комуникация Борисов - Бобоков медиите научиха от интервю на собственика на "Приста ойл" по bTV, а не от прокуратурата, както за чатовете с президентския секретар Пламен Узунов и самия държавен глава. Двамата си разменили съобщения миналия март заради казуса с либийския танкер "Бадр", а обръщението на Бобоков към Борисов - се видя на екрана, е било: "Добро утро, бос!". Двамата си уговорили и среща.

Ден по-късно министър-председателят потвърди и за есемесите, и за срещата, заявявайки, че не вижда в това нищо укоримо.

Освен Бойко Борисов, в рамките на разследването за престъпно сдружение с цел търговия с влияние, спецобвинението ще разпитва и депутата Пламен Нунев, който е областен координатор на ГЕРБ в Русе, и Росен Даскалов, бивш общински ръководител на ГЕРБ в града. Нунев беше посочен от бизнесмена Пламен Бобоков като човекът, който назначава прокурори, съдии и директори на МВР в областта.

От прокуратурата уточняват, че през 2019 година разследвалият по аферата с опасния боклук Пламен Бобоков е комуникирал и с двамата представители на ГЕРБ.

"Всеки държавен чиновник до портиер се назначава от едно лице - от областния координатор на ГЕРБ Пламен Нунев. Той, разбира се, не го прави сам, зад гърба му е първият стълб. Това е обществена тайна", каза отново по bTV собственикът на "Приста ойл".

Засега по разследването за търговия с влияние няма повдигнати обвинения.

Коментар по темата можете да чуете в звуковия файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна