Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До 31 август - документи за класиране в британски университети по старите условия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

От днес до 31 август ще продължи подаването на документи за последното класиране за университети във Великобритания по старите условия преди Брекзит, гарантиращи пълно кредитиране на таксите за обучение, съобщиха образователни консултанти у нас от изложението "Световно образование".

Водещи английски университети вече обявиха свободни места за учебната 2020/2021 година.

Последното класиране за обучение на Острова е уникален шанс за българските ученици да започнат следване в английски висши учебни заведения от тази есен при пълно кредитиране на таксите и при познатите досега условия, посочват експертите от Изложение "Световно образование".

Те припомнят, че  преди седмица английското правителство е решило да промени тези условия, а кредитирането на кандидат-студентите от Евросъюза след Брекзит да бъде прекратено.

От последния етап на класирането могат да се възползват 12-класниците, които са кандидатствали, но не са доволни от редовния прием, кандидатстващите за първи път, както и завършилите през минали години,  които обаче са пропуснали кандидатстването или не са успели да се класират за желаната специалност.

Водещи британски университети вече обявиха свободни места за прием, включително по предпочитани специалности като икономика, маркетинг и реклама, медии и комуникации, право, бизнес-мениджмънт, психология и компютърни науки, съобщават още образователните консултанти.






Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна