Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-добрите състезатели по планинско колоездене се събират в неделя на "Шилото"

| обновено на 08.07.20 в 17:10


Най-добрите състезатели по планинско колоездене ще се съберат в неделя в Бургас. На хълма "Шилото" край комплекс "Меден рудник" ще се проведе шампионатът по планинско колоездене, в дисциплината DownHill, спускане за лицензирани състезатели до 16-годишна възраст, разказа Николай Желев от клуб „Shore Invaders”, който са основни организатори на спортното събитие заедно с Община Бургас.

„Очаквам около 80 участници да дойдат от цяла България. Всеки, който се бори за точки, трябва да вземе участие във всички състезания от този кръг. Бургас е предпочитано място, защото от тук участниците отиват на плаж и море и съчетават втория кръг на DownHill сериите с почивка.“

Николай Желев информира, че освен държавния кръг за лицензирани състезатели, ще се проведат и детските DownHill серии, в които могат да вземат участие състезатели до 16-годишна възраст.

"Самото трасе е изцяло мой проект, като дългогодишен състезател, съм взимал различни елементи от различни трасета, както от България така и от чужбина, отговаря с дължината си за този ранг, за юноши до 16-годишна възраст. Мястото е осеяно с много скокове, виражи, има различни елементи по трудност", разказа Желев.

В събота е посрещането на участниците, запознаването с трасето. В неделя в 12.30 ще бъде дадено началото на квалификациите, като ще бъдат излъчени победителите в детските DownHill серии, а след това в 14.30 ще бъде даден старт и на държавния шампионат за лицензираните състезатели. 

Очакват се да има гости от Петрич, Тетевен, Ботевград, София и от цялата страна.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени