Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шеф Иванчев: Натуралният шоколад осигурява повече щастие от млечния

Шеф Александър Иванчев
Снимка: viewsofia.com

За шеф Александър Иванчев професията сладкар се изписва с главна буква.

Разбира, че трябва да наблегне повече на десертите преди около 10 години, при стажа си в Катар и днес е един от виртуозите на шоколада.

Изисква се много знания, затова той е станал толкова добър, колкото го хвалят, „бавно и постепенно“ - отбелязва самият той пред Радио София.

Шоколадът е капризен материал, човек трябва да знае как се работи правилно с него, за да не му се разруши структурата“, казва шеф Иванчев. И започва да говори като технолог (ал)химик, за да поясни най-често допусканата грешка при третирането му.

В България предпочитаме млечния шоколад, докато във Франция, например, на почит е натуралният. Разликата не е малка, защото на практика говорим за различни материали.“

Шеф Иванчев дори обяснява как аминокиселината, съдържаща се в шоколада става причина и катализатор на чувството за щастие.

Чуйте разговора с него, както и анкетата на Луиза Лазарова.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!