Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мирен протест и бдение пред Съдебната палата в Плевен

Град Плевен
Снимка: БГНЕС

В Плевен е организиран мирен протест и бдение пред Съдебната палата в 12.30. Близки и приятели на загиналия при катастрофа 17-годишен Божидар Бояджиев отново настояват за справедлив процес.

За втори път младите хора искат да напомнят, че Божидар можеше да е жив, ако 21-годишният водач беше получил адекватна присъда във времето за други негови произшествия. При поредната катастрофа се удря в крайпътни дървета и храсти. Автомобилът се обръща по таван на платното за движение. Сред пострадалите е и 17-годишният Божидар, който след дни на кома издъхва. Близките смятат, че закъснялото правосъдие е причина за трагедията.

Мариета Димитрова каза:

"Близките, приятелите на Божидар смятат, че ако делото миналата година е приключило по-рано, ако човекът си е понесъл отговорността, взета му е книжката за правоуправление, тая катастрофа може би нямаше да се случи, Божидар щеше да бъде жив. Закони има в България, но да се прилагат в пълната им строгост и самите дела да се движат по-бързо. Забавянето на делата води до такива резултати".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна