Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мирен протест в Плевен по повод загинал в автопроизшествие младеж

Снимка: БГНЕС

На мирен протест за втори път в Плевен пред Съдебната палата излязоха близки и приятели на 17-годишния Божидар Бояджиев, загинал след произшествие на пътя.

Протестиращите настояват за справедливо наказание за 21-годишния водач, за когото това е поредна катастрофа.

И днешният протест съвпада с гледането в зала на делото по предишна катастрофа на 21-годишния водач на лекия автомобил. Тогава се разминава само с ранени.

Следващата катастрофа обаче завършва трагично със 17-годишния Божидар Бояджиев, казват негови приятели, които отново днес настояха за справедливост:

"Протестираме, за да може да има по-малко хора, които взимат книжка за една-две години и вече се мислят за Шумахер на пътя и да останат безнаказани и да се опитват да се отърват от силата на закона. Ще продължим, докато той не получи справедлива присъда и няма да се откажем. Тези като Георги трябва да бъдат по-малко и това ще стане само чрез такива протести, да покажем, че ние няма да мълчим и че няма да оставим неправдата да остане така".

"Защото искаме справедливост не само за конкретния случай за смъртта на това младо момче. Искаме просто да спре тази гибел по пътищата и то на млади хора".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени