Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манчестър Сити разгроми Нюкасъл в Англия

Манчестър Сити
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Манчестър Сити показа, че поражението от Саутхемптън през уикенда е било случайно и разгроми с 5:0 Нюкасъл като домакин в мач от 34-ия кръг на английската Висша лига по футбол. "Гражданите" запазиха традицията от подновяването на сезона в Англия да запазват суха мрежа у дома и да вкарват поне по три гола във вратата на съперника.

Над всички в мача бе капитанът Давид Силва, който записа гол и две асистенции, а по веднъж в мрежата на "свраките" се разписаха и Габриел Жезус, Рияд Марез и Рахийм Стърлинг. Федерико Фернандес от Нюкасъл пък си вкара автогол.
Още до почивката футболистите на Пеп Гуардиола взеха два гола аванс чрез Жезус и Марез, които се разписаха в 10-ата и 21-ата минута. Малко преди отминаването на час игра Мат Ричи пробва да избие топката от краката на Жезус, тя рикошира в тялото на Фернандес и влетя във вратата на гостите за 3:0. В 65-ата минута Давид Силва се разписа от пряк свободен удар за 4:0, а в добавеното време испанецът асистира на Стърлинг, който оформи крайното 5:0.

С победата Манчестър Сити събра 69 точки и практически си гарантира второто място в крайното класиране. Нюкасъл е на 13-о място с 43 точки.


Останалите резултати в 34-ия кръг от снощи:

Шефилд Юнайтед - Улвърхемптън 1:0
Уест Хем - Бърнли 0:1
Брайтън - Ливърпул 1:3.
Тази вечер са последните три срещи от кръга:
Борнемут - Тотнъм
Евертън - Саутхемптън
Астън Вила - Манчестър Юнайтед.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!