Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Снимка: Pixabay

"Истинска война се водеше по улиците на Белград. Втора поредна нощ хиляди демонстранти се сблъскаха с полицията, след като във вторник президентът Александър Вучич обяви намерението си да въведе отново полицейски час в сръбската столица", обобщават ситуацията с протестите местните медии.

Демонстрациите започнаха мирно, но скоро се стигна до инциденти. "Новости" съобщава за бити представители  на опозицията.

Вестниците в Румъния акцентират на снощното предупреждение на президента Клаус Йоханис, че "ситуацията с коронавируса е много обезпокоителна и може да се наложи да се върнат ограничителните мерки". Той каза това на фона на регистрирания рекорден брой новозаразени в страната - 555 за едно денонощие.

Рестриктивните мерки могат да се наложат, ако ситуацията продължава да се влошава, посочва "Гъндул".

Една от водещите теми за руския печат и днес е арестът на Иван Сафронов. 

Вестник "Комерсант" посочва, че Съюзът на журналистите в Русия настоява пред директора на Федералната служба за сигурност за разяснения дали делото за държавна измяна срещу съветник на шефа на Роскосмос, има връзка с журналистическата дейност на Сафронов.

Американският президент Доналд Тръмп издигна нов лозунг за кампанията си, като призовава училищата да отворят наесен и занятията да са присъствени, а не дистанционни, пише "Вашингтон пост".  Важно е обаче отварянето им да бъде направено разумно, коментира изданието.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени