Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всички спортни прояви отново без публика

Министър Кирил Ананиев
Снимка: БГНЕС

Всички спортни състезания ще се провеждат без зрители. 

Това обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на брифинг днес.

"Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер, за всички възрастови групи, на открито и закрито, се провеждат без публика", заяви Ананиев.

"Днес подписах заповедта.Тя вече е факт и влиза от 0:00 часа утре, 10 юли", допълни министърът.

Напуснах стадиона и то с голямо неудовлетворение и ядосан до крайна степен. Така здравният министър Кирил Ананиев отговори на въпрос защо не е напуснал стадиона за финала на Купата на България, който се проведе миналата седмица.

Както БГНЕС първа информира тогава на Националния стадион нямаше никаква дистанция между запалянковците, те не носеха маски и никакви други предпазни средства. Министър Ананиев беше на трибуната и наблюдаваше мача. Седмица по-късно в отбора на Локомотив (Пловдив), единият от участниците в срещата, има регистрирани случаи на коронавирус. Има болни и сред запалянковците от града на тепетата. Дани Каназирева призна днес, че се очакват още новозаразени.

„Напуснах стадиона, след като видях накъде вървят нещата и то с голямо неудовлетворение и ядосан до крайна степен. Мачът започна да не кажа при 100% спазване направилата през ред или през седалка, след като започна мачът знаете каква е емоцията сред младите хора, те просто забравиха за всичко”, обясни Ананиев. Емоцията на стадиона е особена, доста години съм бил футболист и съм усещал тази тръпка, но започнах моя брифинг с това, че гласувахме доверие на българските граждани за да ги върнем към нормалните условия, но щом не става, виждате, че веднага предприемаме тези мерки”, каза още Ананиев.

Другите нови мерки вижте - тук.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна