Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лятната традиция на "Слънчев джаз+"

Фестивални и концертни разходки по джаз сцените

Томасито е известен и като фламенкотанцьор, и като певец
Снимка: Facebook/Tomasito

"Слънчев джаз+" започва летните си фестивални и концертни разходки с част от новия албум на първия ни "кръстник", Чик Кърия. Записите са от концертите му в Париж и Берлин през 2018-а, първото парче е класиката на Жобим "Desafinado".

Продължението е с дъх на България - вокална група "Спектрум" с една от тонмайсторките на "Джаз+", Весела Морова в прекрасна акапела на "Високо" на ФСБ.
След тях Георги Корназов открива с тромбонно соло "Autumn leaves" от новия албум на Лоран Боно с Марк Копланд и Рамон Лопес.

Средата на предаването е посветена на джаз и фламенко-джаз версии на поп-хитове като "It Must To Be Love", станало "No se si es amor" с Томасито, познатата от Ензо Ензо "Juste quelqu'un de bien" с Харли Тък, Масимо Фарао трио свирят "Solo tu Massimo", а Паоло Фрезу с Даниеле ди Буонавентура правят "Un vestido y un amor" на Фито Паес.

Бразилската вълна идва с посвещението за годишнината на Жилберто Жил, в което се включва и Стиви Уондър - "Andar com fe", след което Хамилтон де Оланда и Жоао Боско събират в едно "Concierto de Aranjuez" с "Corsario".

Финалът е на френска вълна - първо с вибрафонната закачка с "Марсилезата" на Никола Репак и до полунощ, част от концерта в тазгодишното специално издание без публика на един от най-хубавите френски фестивали - "Jazz a Vienne" с пианиста Ерик Ленини и гостите му Хю Колтман и Тома Дютрон, който представя част от новия си албум "Френчи" - повече за него в "Бинар".

Нощта е млада!

Предаването започва в 23:00.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени