Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разпространението на заразата от Covid-19 в Добричко вече е дифузно, а не клъстърно

МБАЛ-Добрич

Разпространението на заразата от Covid-19 в област Добрич вече е дифузно, а не клъстърно. Има случаи, при които не може да бъде проследена епидемиологчината пътека на заразяване, тъй като част от далите положителна проба за инфекцията не са имали контакт със заразен. 

От началото на месец юли в областта с положителен тест са 14 лица, от които 4-ма са хоспитализирани. След затварянето на Инфекциозното отделение към многопрофилната болница в Добрич е разкрит COVID сектор в рамките на Второ вътрешно отделение, който разполага с 11 легла. 

Секретарят на Областния координационен щаб и директор на РЗИ в Добрич д-р Светла Ангелова заяви, че от днес са започнали да се изследват 150-те абитуриенти от Езиковата гимназия, където има двама положителни зрелостници, както и децата от Детска градина 17, в която също беше установено заразено лице от персонала.

Неврологичното отделение в Многопрофилната болница също преустановява прием, след като негов пациент даде положителна проба за коронавирусна инфекция. Останалите пациенти ще бъдат преместени или изписани, след което ще се пристъпи към дезинфекция на цялото отделение. 

РЗИ е отворила и телефонна линия за родителите на децата от затворената детска градина, които искат по желание да направят тестване, като разходите ще бъдат поети от Община Добрич. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна