Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Системата ни убива": До 16 юли депутатите да одобрят удължаването на ТЕЛК решенията

| обновено на 10.07.20 в 14:57
Снимка: БГНЕС

Майки на деца с увреждания от "Системата ни убива" разпънаха черни чували, знамена и балони пред Народното събрание. Те дадоха ултиматум на депутатите до сряда следващата седмица да бъдат удължени с два месеца ТЕЛК решенията, които изтичат по време на епидемичната обстановка. Вера Иванова от протестиращите обясни за "Хоризонт":

"Протестираме за това, че в момента хиляди хора гладуват заради законодателните стотици останаха без пенсия. Много повече останаха без никаква инвалидна пенсия, защото правителството реши да пълни черните чували, които им останаха празни, с трупове на деца и хора с увреждания, вместо да предотвратим поредната гавра и да се преборим за елементарното за тези хора, които го заслужават. На 16-и казахме, че тези чували отиваме да ги дарим на Бойко Борисов. Да видим. Ние сме в готовност".

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова каза пред протестиращите майки, че решенията за ТЕЛК ще бъдат удължени с два месеца след изтичане на епидемиологичната обстановка, като гласуването ще е на 16-и този месец в преходните и заключителни разпоредби на Закона за ценните книжа.

Репортаж по темата можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна