Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борислав Гидиков: Антонио Кръстев беше човек-бохем

„Бяхме добри приятели с Антонио Кръстев. Той е четири години по-голям от мен. Най-силният мъж на планетата за 86 и 87 година. Миналата година се чухме по телефона. Ние бяхме на световното за юноши в Лас Вегас. Каза ми, че живее близо до канадската граница“, това сподели специално за БНР Борислав Гидиков по повод кончината на един от най-големите ни спортисти по вдигане на тежести Антонио Кръстев. Двукратният световен шампион загина в автомобилна катастрофа тази нощ в Минесота (САЩ).

Антонио Кръстев и генералния секретар на Българската федерация по вдигане на тежести Борислав Гидиков са били съотборници. Заедно участват на Олимпийските игри в Сеул, където Гидиков става шампион, а Кръстев не успява да се качи на подиума, защото тима е изваден от състезанието.

„В Сеул аз бях последният, който излезе на подиума от българския национален отбор. Тогава бяхме в най-добрата си спортна форма. Но….така решиха. Тогавашните власти спряха отбора и много хора не можаха да покажат за какво са се готвели в последните 20 години“, допълни Гидиков.

Освен в сферата на спорта, Антонио Кръстев се е пробвал и да пише и стихове.

„Да, така беше. Това, което помня е, че всяка неделя, след 16.30 играехме карти. Тогава тренирахме заедно и то целогодишно. Бат Тонко си хапваше добре. Пийваше си биричка. Беше човек-бохем. За съжаление нещата приключиха. Съболезнования“, завърши Борислав Гидиков.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени