Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Николов: Тактическа грешка на полицията е недопускането на протестиращите до плажа

Тактическа грешка на полицията беше недопускането на протестиращите до плажа в парк „Росенец“. Това заяви кметът Димитър Николов пред десетките, които се събраха на импровизиран протест пред сградата на Общината в Бургас. 

Със скандирания „Мафия!“ и „Оставка!“, събралите се отново изразиха своето гражданско право да бъдат допуснати на охраняемия плаж в парка. Кметът на Бургас заяви, че е разговарял с директора на бургаската полиция, за да поиска това:

"И му казах и го помолих - всички, които желаят да пристигнат на българския бряг да бъдат допуснати. Не се съгласи. Той каза: "Разбирам , но нося отговорност за безопасността". Мисля, че е грешка, че по този начин, недопускайки хората, се допуска повече етническо и гражданско неподчинение."

Христо Иванов от „Да, България“ попита кмета на Бургас защо не е съдействал за организирането на този мирен протест. 

"В момента гневни хора са затворили пътя към Созопол. Ситуацията ескалира. Призовавам Ви да отидете до пропускателния пункт в парк "Росенец" и да им кажете на полицаите това, което казахте сега на тези хора. Защото на мен ми звучи, че участваме в сценарий."

Пристигането на представителите на "Да, България" в парка бе посрещано с аплодисменти от протестиращите.





Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна