Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слави Трифонов: Време е за избори, протестът е спонтанен

Слави Трифонов
Снимка: БГНЕС

"Трябва да има мир и справедливост и за да има мир и справедливост, трябва да има нови избори". Това каза в интервю за "Хоризонт" шоуменът и лидер на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов. 

"Щом не се тревожат от това да има избори, щом са убедени, че хората много ги обичат, пак ще ги изберат", допълни той. 

Според Трифонов "живеем в действителност с овладени медии и овладян бизнес и това прилича на комунизъм. 30 години след комунизма трябва да има нови избори... Властта развращава, абсолютната власт развращава абсолютно. Тези се развратиха абсолютно. Време е за избори". 

"Давам ви интервюта само на вас, защото само вие сте свободни. В БНТ сложиха Кошлуков, обществената телевизия работи като телевизия на ГЕРБ", каза още Трифонов. 

Той смята, че българинът е търпелив, "но като му писне, става жесток. Това ще се случи и сега. Ако те не го виждат, значи са недалновидни и не са за тази работа". 

Трифонов коментира и събитията край плаж "Росенец": 

"Тези плажове не са частни. Трябваше веднага да допуснат хората, които искаха да отидат там. Какво означава "сараите на Доган"? Трябва да има законност. Искам да съм част от държава, в която законът е на страната на държавността и в която не се самозабравят онези, които вземат властта".  

Трифонов изрази мнение, че протестът на хората е спонтанен. 

"При протестите срещу Жан Виденов БСП говореха същите глупости. Властта ги кара да се държат по същия начин. Може би има провокатори, но като цяло протестите са спонтанни". 

Запитан дали негови привърженици също са били на протеста, Трифонов каза: 

"Имаме свободна телевизия и казвам това, което мисля. Ще се явим на избори, когато и да са те. Моето присъствие или неприсъствие на площада не променя този факт. Аз бях в малката си скромна кабелна телевизия. Моите колеги бяха на площада". 

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!