Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бившият заместник-министър на финансите

Любомир Дацов: Еврото отваря нови хоризонти и нови възможности

Протестите са тест и за старите, и за новите политици, казва финансистът

Любомир Дацов
Снимка: БГНЕС

Влизането в ERM II e и икономическа, и политическа оценка за правителството и за страната ни, но напрежението в момента трябва да намери своето решение и не може да бъде заметено под килима. Мнението е на финансиста Любомир Дацов, бивш заместник-министър на финансите. Според Дацов е необходимо „да бъдат взети някои уроци и да бъде коригирана част от политиката“. Сами по себе си сегашните събития са един тест - как се държат и старите, и новите политици, смята Дацов.

Няма нищо лошо някой да си отиде. Не трябва да се пита кой ще дойде. Важното е хората да имат възможността да направят реално своя избор и това е в основите на нещата. Това трябва да се защитава по всякакъв начин“, коментира Дацов пред "Хоризонт" във връзка с протестите, които се превърнаха във фон на новината за влизането ни в т.нар. „чакалня“ на еврозоната. 

Еврото няма как да донесе обедняване на хората, категоричен е Дацов. „Онова, което може да донесе забогатяване или обедняване, е това колко бързо и по какъв начин се правят реформите и промените в държавата ни.“

Еврото отваря нови хоризонти и нови възможности, допълни бившият заместник-министър на финансите.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!