Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затвориха отделението по пулмология в ловешката болница заради Covid-19

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Регионалната здравна инспекция в Ловеч затвори под карантина и за дезинфекция за срок от 48 часа отделението по пулмология в многопрофилната болница в града заради положителна проба за Covid-19 на пациент, който се лекува в отделението. За последното денонощие в областта са регистрирани пет нови случая на заразени с коронавирус

Пациентът с положителна проба в ловешката болница е мъж на 44 години и е хоспитализиран на 9 юли в пулмологично отделение. След направения PCR тест на 13 юли е преместен в инфекциозно отделение на болницата.

Белодробно отделение е поставено под карантина от 19 часа на 13 юли, със заповед на Директора на РЗИ, за 48 часа, през което време се преустановява приемът на нови пациенти.

Болните нуждаещи се от хоспитализация ще бъдат насочвани към Белодробната болница в Троян.

Разпоредено е незабавното провеждане на крайна огнищна дезинфекция в отделението, изследване на медицинския персонал и хоспитализираните пациенти.

С положителна проба е и жена на 71 години, с адресна регистрация на територията на област Ловеч – село Дерманци. При проведеното епидемиологично проучване е установено, че жената е хоспитализирана в Инфекциозна болница -София  Издирват се контактните лица.

В третия случай става въпрос за мъж на 23 г. и 2 жени по на 21 г. от гр. София. Те са диагностицирани като положителни от РЗИ-София и са прехвърлени за наблюдение и контрол на РЗИ-Ловеч, тъй като периода на карантина ще прекарат в с. Лесидрен.

Към 10 часа на 14 юли на територията на област Ловеч общо диагностицираните случаи са 27. О тях активни са 11 случая – 6 са на домашно лечение, 4 са хоспитализирани в Ловеч, 1 е хоспитализиран в София и 16 са излекувани.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна