Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аталанта втори в Италия след разгром над Бреша

Аталанта - Бреша
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съставът на Аталанта излезе на второто място в италианското футболно първенство, след като спечели категорично домакинството си срещу Бреша с 6:2 в първи мач от 33-ия кръг. Тимът от Бергамо има 70 точки в актива си, като изпревари преследвачите Интер и Лацио с две точки, а лидерът Ювентус има 76. Довечера Лацио гостува на Удинезе, а утре вечер Интер е гост на СПАЛ.  

Домакините, които продължават и участието си в Шампионската лига, изнесоха поредния атрактивен мач, а нападателния футбол, който демонстрират, ги прави един от най-привлекателните отбори в Италия. Безспорно в герой на срещата се превърна Марио Палашич, отбелязал хеттрик. Хърватинът вкара във вратата на гостите още във 2-ата минута, като се възползва от хубаво подаване на Малиновски, но още в 8-ата Бреша възстанови равенството чрез Торегроса. Това бе повод домакините да тръгнат с вихрени атаки напред и резултатът не закъсня - Госенс намери на удобна позиция де Роон в 25-ата минути и той възстанови аванса на Аталанта - 2:1. Домакините решиха всичко в срещата още до края на полувремето с нови 2 гола, дело на Малиновски в 28-ата и Сапата в 30-ата минута.

Втората част започна отново с доминация на Аталанта и след час игра резултатът вече бе 6:1 след нови два гола на Пашалич - в 55-ата и 58-ата минута. До края Бреша успя само да намали - в 83-ата минута чрез Спалек.

До края на сезона на Аталанта има сравнително трудна програма - гостувания на Верона, Милан и Парма и домакинства на Болоня и Интер.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна