Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първи посетители в парижкия "Дисниленд" след четири месеца

Парижкият "Дисниленд" отново отвари врати след четиримесечно прекъсване заради пандемията, предадоха световните агенции.
Първите посетители, всички с предпазни маски и носещи култовите ушички на Мики Маус, се стекоха в парка. На входа ги очакваха предрешените служители с кукли-костюми на популярния детски герой, на кучето Плуто и на други любими персонажи от анимациите на Дисни. Те танцуваха върху естрада, доста отдалечени от публиката.


"Голяма радост е за нас да можем отново да ви посрещнем!" , заяви Наташа Рафласки, директор на "Дисниленд Париж" по време на церемония без публика малко преди откриването. Тя бе предавано пряко по социалните мрежи.

Броят на посетителите ще бъде ограничен заради мерките за социално дистанциране, без да дадат точни числа. Хигиенните мерки също са били засилени, като носенето на маски е задължително за всички посетители над 11-годишна възраст. Монтирани са над 2000 диспенсъра на дезинфекциращ гел. Ще са съблюдава разстояние от 1 метър за физическото дистанциране пред атракционите. Не се предлагат прегръщания и селфита с предрешени герои от комиксите, отменен е и традиционният парад за момента. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна