Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любо Ганев: Пламен Христов не подаде документи за треньор

Любо Ганев
Снимка: БГНЕС

Управителният съвет на Българската федерация по волейбол (БФВ) имаше днес поредно заседание, на което основната точка бе изключването на 23 клуба. Избрани бяха също председател и членове на Дисциплинарна комисия, утвърден бе състава на Апелативната комисия, променен и актуализиран бе и финансовият план на федерацията.

Вчера в ефира на Хоризонт бившият вече треньор на младежкия ни национален отбор Пламен Христов отправи остри критики към ръководството на централата и конкретно към Людмил Найденов, член на ръководството на БФВ и председател на треньорската комисия.

Президентът на централата Любомир Ганев коментира думите на Пламен Христов, като заяви, че двама треньори на национални отбори за юноши и младежи – Пламен Христов и Мартин Стоев, случайно или не, са подписали 2-годишни договори в деня, в който и двамата подкрепиха алтернативен кандидат за шеф на БФВ. Ганев допълни, че за разлика от Стоев, който е подал отново кандидатурата си, Христов не го е направил, а и не било практика треньори на подрастващи да подписват 2-годишни договори. Решението за смяната на Христов с Найден Найденов е на Треньорската комисия, оглавявана от Людмил Найденов, и според Ганев няма конфликт на интереси, защото при вота Людмил се е въздържал от гласуване за брат си Найден.

Още от Любомир Ганев може да чуете в звуковия файл:


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна