Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С "Козият рог" отбелязват 50 години професионален театър в Ловеч

С премиера на спектакъла „Козият рог“ Драматичният театър в Ловеч отбелязва 50 години от създаването си.

Представлението е първа театрална постановка по едноименния разказ и филмов сценарий на Николай Хайтов, по който през 1972 година беше създаден филмът на Методи Андонов, с участието на Катя Паскалева и Антон Горчев.

В спектакъла на Ловешкия театър сега ролите на Мария и на Караиван се изпълняват от актьорите Янислава Линкова и Филип Аврамов. В актьорския състав са още Георги Грозев, Гьорги Трайков, Явор Костов-Яша, Анастас Жайгаров, Нина Суванджиева, Марина Георгиева, Силвия Чобанова. Сценичната версия и режисурата са на Кристиана Бояджиева.

„Спектакълът ще се играе на откритата сцена Хисаря в крепостта над Ловеч. Мястото е историческо. То е харизматично, то носи своята енергия, която допринася за това нашият разказ да прозвучи по един съвсем различен начин. Защото едно е да влезеш в салона, едно е да си под открито небе. Това е истинската природа и може би е голям плюс това, че човек и природа ще се съединят за този кратък миг, за да разкажат тази история”, сподели по повод премиерата режисьорката на спектакъла.

Сценографията и костюмите са на Кирил Наумов, композитор е Мартин Костакиев.

Премиерното представление на „Козият рог“ е на 17 юли от 21 часа на откритата сцена на Ловешката средновековна крепост.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна