Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ива Тодорова: Тъжно е, че се пропагандира идеята за онлайн театър

Протестите не са купон, казва актрисата

Ива Тодорова
Снимка: БГНЕС

На 22 юли в двора на експоцентър "Флора" в морската градина в Бургас ще се играе представлението „Приятно ми е ,Ива“. Постановката е на Театър 199. На 29 юли ще е последното представление за сезона. 
Ива Тодорова Снимка: chernomorie-bg.com
„Хората са зажаднели за театър и се надявам да не се притесняват за коронавируса и да си купят билети", каза в предаването „Преди всички“ на „Хоризонт“ актрисата Ива Тодорова.

„Трябва да сме готови за нови неща, но аз много тъгувам за това, че се пропагандира идеята за онлайн театър, защото театърът е живо изкуство и това е най-голямата му ценност. Актьорът се зарежда чрез публиката. Аз съм сигурна, че ще открием варианти за правене на театър, било то на открито", допълни Тодорова.

Съпругът на Ива Тодорова работи в поликлиника в Северна Италия. В момента самата Тодорова е в Бергамо. Тя разказа, че там вече е много по-спокойно, но очакват и нова вълна на пандемията. 

"Сякаш обаче хората са се обърнали навътре в себе си и са разбрали, че човек може да живее с много по-малко, особено като се има предвид, че консумацията в Италия е огромна. Затварянето ни три месеца показа, че не животът не просто има смисъл, а смисленият живот. И това осъществяване не е задължително да е през материалното, по скоро през талантите, идеите ни". 

„Най–много се радвам, че протестите стават в цялата страна“, коментира актрисата относно актуалната ситуация в страната. „Единственото, което искам да напомня, е, че това не е купон. Всичко това е прекрасно, което става, но зад него трябва да застанат сериозни аргументи, юридически аргументи, защото ние се борим с една жестока машина – корупцията“.

За да се сменят лидерите на тази система, ние трябва да сме готови с нови лидери, достойни, с вътрешен морал, подвластни на правова система, те трябва да са съвестни“, смята още Ива Тодорова.

Още по темата слушайте в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени