Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР стартира тематичен здравен подкаст

Българското национално радио стартира тематичен подкаст „Кожа и слънце“ с автор дългогодишният журналист от БНР с ресор „Здравеопазване“ Гергана Хрисчева. 

В поредица от епизоди тя ще ви срещне със специалисти, които разказват за ползите и вредите от слънчевото греене, за здравословните проблеми, предизвикани от продължителното излагане на слънце.

Ще разберете още и какви са съвременните и модерни методи за лечение на рака на кожата, кога да се потърси консултация със специалист – дерматолог, кои са опасните бенки, при кои заболявания трябва да се избягва излагането на слънце.

В първия епизод д-р Петя Златева, дерматолог в Университетска болница „Света Анна“ в столицата дава ценни съвети какви слънцезащитни продукти да се използват, така че да бъде предпазена кожата от вредното въздействие на слънчевите лъчи, как да избираме качествените продукти, каква фотозащита да използват бременните жени и децата.

Освен съвети, във всеки един епизод специалистите ще препоръчват други дерматолози или здравни заведения в страната, към които могат да се насочат или да потърсят добра диагностика и лечение пациентите.

Първият епизод можете да чуете тук:

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!