Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борислав Сандов: Оставка и нови избори

Борислав Сандов
Снимка: Личен архив

Правителството трябва да си отиде и да се насрочат избори, каза в предаването „Преди всички“ Борислав Сандов, еколог и политик, съпредседател на партия “Зелено движение“. Ако това не се случи, ще се стигне до окупация на ключови сгради на определени институции, прогнозира Сандов:  

“Вижда се, че правителството не се съобразява с броя на хора на улицата, с техните искания, които са изключително адекватни и справедливи. И не се съобразява с това, че би било по-добре за цяла България, ако те в момента си отидат и бързо се насрочат избори и се успокои обществото, за да намалее броя на струпвания на хора в големите градове“, каза той и посочи:

“За да имаме възможност да договорим с новото правителство и новия парламент малко по-различни условия за положените след епидемиологичната криза. Така че определено във всички отношения е по-добре то да си тръгне. Но то не се съобразява с тези логически обяснения, нито с боря на хората на улицата и явно ще се стигне до малко по-крути мерки – една от тях е спиране на шествието по улицата и преминаване на окупация на определени ключови сгради“.

Повече хора ще виждаме вечер, след работно време, но имайте предвид, че много хора останаха без работа в тази криза и те са на улицата в случая и буквално. Имайте предвид, че целта, която е поставена и каузата, която представлява този протест би накарала доста хора да излязат в отпуска и временно да променят начина, по който извършват своите работни задължения“, каза още Сандов.

Интервюто с Борислав Сандов можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна