Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Астън Вила с важна крачка към спасението във Висшата лига

Астън Вила - Арсенал
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Футболистите на Астън Вила направиха много важна крачка към спасението си в английската Висша лига, след като в среща от предпоследния 37-ия кръг надиграха на своя стадион състава на Арсенал с 1:0. По този начин тимът от Бирмингам се измъкна от зоната на изпадащите отбори като се изравни по точки с Уотфорд, но има с едно попадение по-добра голова разлика. В последия кръг в неделя Астън Вила гостува на Уест Хем, а на Уотфорд предстои тежко гостуване в Лондон срещу Арсенал. Дори и 19-ия Борнемут може да се спаси от изпадане, но задължително трябва да спечели гостуването си на Евертън и да се надява на положителна развръзка в срещите на Астън Вила и Уотфорд.

От друга страна, загубата на Арсенал е на път да ги извади от участие в евротурнирите чрез първенството. Все пак "топчиите" могат да си извоюват това право, ако спечелят купата на Англия. На 1 август техен съперник ще бъде Челси.

Мачът в Бирмингам започна с по-активна игра на домакините, които атакуваха настървено вратата на лондончани и се опитваха да поставят под напрежение защитата на гостите с множество центрирания в наказателното поле. От своя страна футболистите на Арсенал бяха много хаотични и неорганизирани в средата на терена и в предни позиции.

Стигна се до 27-ата минута, в която Махмуд Хасан-Трезеге се възползва от чудесно центриране от ъглов удар и с мощен шут не остави шансове за вратаря Емилиано Мартинес - 1:0. След гола лондончани реагираха и изнесоха играта в предни позиции, но на свои ред домакините се отбраняваха чудесно и не позволиха сериозни заплахи към вратата си.

С влизането на Гранит Джака, Арсенал показа далеч по-добра игра през второто полувреме, но пропуски през вратата на Астън Вила направиха Букайо Сака и Обамеянг. В 77-ата минута домакините имаха късмет, след като удар на Нкетиа с глава се отби в страничния стълб, а до края домакините с големи усилия все пак успяха да задържат аванса си - краен резултат 1:0.

В другата среща от деня, Уотфорд бе категорично надигран от Манчестър Сити и загуби с 0:4, а поражението може би ще коства оставането на тима във Висшата лига. Два гола за "гражданите" вкара Рахийм Стърлинг, по един отбелязаха Фил Фоден и Еймерик Лапорт.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени