Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Гечев: ГЕРБ саботира машинното гласуване, страхува се от честни избори

Румен Гечев
Снимка: БГНЕС

БСП за България ще продължава да настоява настоящият парламент да приеме машинното гласуване в най-кратки срокове. Това заяви в предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" на БНР депутатът от левицата Румен Гечев. Според него машинното гласуване няма да бъде въведено за предстоящите избори догодина, защото ГЕРБ се страхува от честни избори:

“От години ГЕРБ и техните сателити последователно бойкотират реализацията на Закона за изборите и машинното гласуване. Въпреки решението, което беше взето в предишни периоди, те бойкотираха, защото не предвидиха средства в бюджета, не осигуриха доставка на машините“, каза той и допълни:

“Сега чувам, че опитват да се извиняват с това, че това било сложен процес, че софтуерът – трябвало време за инсталиране и за пускане на машините. Те сега ще разтакават по всякакъв начин шест-седем месеца, помнете ми думата, в навечерието даже и да са редовни изборите, те ще кажат, че не са готови. Ние настояваме да се изпълнят Конституцията и законите на страната и правителството на ГЕРБ да не се опитва с години наред да саботира честните избори, защото не само според нас резултатите от изборите са манипулирани в много случаи фалшифицирани“.

Интервюто с Румен Гечев можете да чуете от звуковия файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени