Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радина Боршош и Зафир Раджаб четат разкази на Мирела Иванова

Снимка: Народен театър
Радина Боршош и Зафир Раджаб ще четат Мирела Иванова в специална белетристична вечер от 21.30 ч. тази вечер на сцена “Зад театъра” в Народен театър “Иван Вазов”.

Актьорите правят моноспектаклови прочити на два от разказите - "От сряда до събота" и " Валтер и Росица", в поетичната вечер с творчеството на Мирела Иванова и нейната книга "Всички разкази са за теб".

"Тази вечер ще бъда с двама млади, красиви, разпознаваеми актьори, прекрасни професионалисти. По два от моите разкази те са направили своеобразни моноспектаклови изпълнения - много интересни, много разнообразни. От класиката и поетите класици на Народния театър, които представихме, минаваме към модерното, затова е и изборът ми на млади актьори, родени след промяната", казва Мирела Иванова - поетеса, преводач и понастоящем драматург в Народния театър.  

Мирела Иванова е избрала актьори от поколението на нейната дъщеря и смята, че е много интересно тъкмо те да почувстват през своите сетива и души разказите, “които говорят за различно време или за едно време, което разполови живота на моето поколение на две, или пък ни подари два живота”.

“Много интересен беше начинът на подбор. Аз избрах едни разкази, а след това Зафир Раджаб и Радина Боршош се влюбиха в други разкази, което много ме зарадва. Приветствах техния избор, репетирахме заедно, а един трети разказа е като драматизация, в която и аз имам мъничка роля - на разказвач. Ще бъде като театър на маса или като интимна вечер", казва Мирела Иванова.

Чуйте целия разговор на Катя Василева с Мирела Иванова в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна