Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Желязков: Мандатът трябва да се изпълни, изборите са съдът на гражданите

Министър Росен Желязков и кметът на Пловдив Здравко Димитров
Снимка: Радио Пловдив, Стоян Терзиев

Транспортният министър Росен Желязков подписа в Пловдив важен железопътен проект и коментира промените в правителството като начин на изпълнение на правителствения мандат до края.

„Кадровите промени в правителството се приемат като елемент от начина, по който се отговаря на протестите, но всъщност това не е решението, което се търси. Важно е ангажиментът за изпълнение на правителствената програма да остане“ – коментира в Пловдив транспортният министър Росен Желязков.

„На мен лично ми е тъжно, че се разделям с добри приятели и колеги, благодаря им за съвместната работа. Важното е да се знае, че от ден първи в работата на всеки министър, оставката е в неговия джоб. Това човек да е министър, не е награда, а е ангажимент. И този ангажимент се защитава ежедневно с работата. Правителственият мандат трябва да се изпълни, защото изборите, на които политическите партии отиват, за да кандадатстват за доверието на избирателите, са онзи съд, на който всеки в края на мандата се явява, за да защити изпълнението на поетите ангажименти“ – заяви Желязков.

В Пловдив транспортният министър и кмета Здравко Димитров подписаха договор за модернизацията на железопътен възел Пловдив на стойност 250 млн. лева. Проектът обхваща подобряването на железния път, контактната мрежа и системи за сигнализация и телекомуникации в железопътни участъци Пловдив-Крумово и Пловдив–Скутаре, включително в гарите Пловдив разпределителна, Крумово, Скутаре и разделен пост Тракия. Обектът е част от проект „Развитие на железопътен възел Пловдив“ и се съфинансира със средства по Механизма за свързване на Европа (МСЕ).


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна