Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На чист въздух с електрически велосипед

Снимка: sofia.bg/Аделина Ангелова

От 24 юли става достъпна услугата за наемане на електрически велосипеди за достъп до Витоша.10 градски и 10 планински електрически велосипеди ще бъдат отдавани за ползване на паркинга пред Националния исторически музей

Планирано е услугата да бъде достъпна до края на октомври при подходящо време.

Започна и работа по велоалеята по ул. “Пушкин“ от кръговото на ул. „Даскал Стоян Попандреев“ и „Беловодски път“, през "Околовръстен път" до бул. „Цар Борис III“. Заедно с велоалеята по бул. “България“, която се изгражда в момента, те ще улеснят достъпа до планината Витоша.

Зам.-кметът по транспорт в Столичната община Кристиан Кръстев съобщи, че тази година се очаква да бъдат изградени около 20 км нови велоалеи:

"Работим и върху връзки и улесняване на велоалеята по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, за да може да не преминават велосипедистите през подлез и стълби, особено в частта на подлеза на НДК. За това там проектираме развръзка, която да преминава през пътното платно. Възложили сме също така и проектиране на бързите велоалеи, свързващи „Люлин“, „Дружба“, Младост“ и центъра, което е важно за разширяване на веломрежата в София“.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени