Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бранимир Ботев: Туризмът е в дълбока ледникова епоха от ерата „Ангелкова“

Снимка: БГНЕС

Некомпетентността на Николина Ангелкова беше ясна на всички. Нейното спускане беше предвидено. Тя трябваше да бъде отстранена от поста още на следващия ден след назначаването ѝ... След 6 години опити да се научи що е туристическа индустрия, Ангелкова успешно съсипа българската туристическа индустрия“. Това коментира пред БНР Бранимир Ботев, зам.-министър в няколко правителства, в момента е президент на Европейската лига за икономическо сътрудничество за България.

Според него министрите на туризма винаги гравитират около района на София – област и той попита дали това не е свързано с интереси.

„Въпреки доброто си желание Марияна Николова няма да има време да осъзнае проблемите или да създаде механизъм, по който да се поправят. Дано престоят ѝ да не посветен на това да замита гафовете на Ангелкова и да скрие папките с информация“.

В предаването „Хоризонт за вас“ Ботев допълни: 

„Няма представителство на експертизата. Партийно-политическата върхушка управлява изцяло икономиката, всички сфери на държавата, без да има подготовка за това... Ако не се направи сериозен анализ, не съм оптимист. Това са анализи на БАН за националните приоритети на държавата“. 

По думите му туризмът има нужда от сериозна дисекция: 

„Всички анализи показват, че сме в дълбока ледникова епоха с ерата „Ангелкова“. Това е леденият период, от който трябва да се отърсим и да излезем напред. Всички са недоволни. Туристическата индустрия на България е сведена до точката на замръзването“. 

Интервюто с Бранимир Ботев можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна