Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-възрастният футболист, играл на световно, слага край на кариерата си

Есам Ел Хадари
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Есам Ел Хадари прекратява своята футболна кариера на 47 години. Легендарният египетски вратар обяви решението си по време на телевизионно шоу, казвайки, че "футболът е втората му съпруга и сега той иска развод".

Ел Хадари се отказа от участие в националния отбор на Египет, след като не беше включен в състава за купата на африканските нации през 2019 година.

"Футболът е втората ми съпруга и реших да се разведа. Няма да се завръщам към спорта отново. Цялата система има грешки и това е нормално. Няма какво повече да искам от моята кариера. В Египет няма по-добър от мен. Бях единствено на резервната скамейка през 1998 година, когато на вратата беше Надер Ел Сайед", коментира Ел Хадари.

Той има над 150 мача с екипа на Египет след дебюта си през 1996 година. Печелил е купата на африканските нации общо четири пъти, като е избиран за най-добър вратар в три турнира.

На Мондиал 2018 Ел Хадари стана най-възрастният футболист, който участва на финали на световно първенство. Тогава той е на 45 години и 161 дни.

В периода 1996-2008 година Есам Ел Хадари носи екипа на Ал Ахли, с който спечели осем титли на страната, четири купи, четири Суперкупи на Египет, както и три трофея в Шампионската лига в Африка.

Опитният вратар игра и за Сион в Швейцария, където има една спечелена купа на страната. През сезон 2019-2020 Ел-Хадари носи екипа на Ногум в Египет.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна