Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ретропарад "Перник" - тази събота на централния площад

След неприятните водни проблеми, пандемията и отменения кукерски фестивал, в Перник предстои едно цветно и интересно събитие в разгара на лятото - ретро парад. Той ще се състои на 25 юли, а председателят на Автомобилен ретро клуб Авангард" Владимир Димитров уточни пред Радио София, че мястото на провеждането му е централният площад в града. Автомобилите ще стигнат до там с парадна скорост, потегляйки от църквата до Община Перник. 

На парада ще бъдат изключително редки автомобили от цяла България, сред които и повече от 15 модела американски превозни средства, добави Димитров. 

Автентична за Граовския регион културна програма, примесена с пернишките градски легенди и вицовете за града ще радват гостите на парада от сцената. В този дух, участниците с Голфове, ще имат специално отделена секция за паркиране , в близост до сцената и отделно класиране за титлата „Веуикио Голф”. 

На 20 от призьорите в парада пък ще връчим престижният приз – "Златен винкел" (изработен от истински пернишки винкел).

След награждаването ще се проведе автопоход до Рилски манастир, в който могат да се включат не само участници на парада. Всеки, който желае да покара заедно с ретро машините, е добре дошъл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна