Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Вулджев: Получи се объркване с новината за АЕЦ „Козлодуй“

Снимка: АЕЦ Козлодуй

С наречената от енергийния министър Теменужка Петкова „фалшива новина“ за закриването на АЕЦ „Козлодуй“ се случи някакво объркване, аз не съм прочел текста (заключенията на Съвета на ЕС – б.р.), но доколкото разбрах от поясненията е била прочетена селективно само една част от някои медии, без да се видят всички детайли. Това заяви пред БНР Георги Вулджев от Експертен клуб за икономика и политика (ЕКИП).

„Обяснението, което дадоха от енергийното министерств,о ми се стори резонно и до голяма степен изясни нещата. Това не е голяма и съществена новина на фона на всички останали аспекти от новата многогодишна финансова рамка, която се прие от ЕС. По-скоро стана въпрос за някакво объркване и не се говори за закриване на цялата централа, както първоначално се предположи от някои хора“, каза експертът.

По повод антиправителствените протести и коментарите, че временно правителство няма да може да се справи в тази кризисна ситуация, той заяви, че такава позиция е доста неадекватна.

„Временно правителство за подготовка на изборите е в по-добра позиция адекватно да се справи с инвестирането на част от средствата, защото до голяма степен тези правителства винаги са от експертен тип“, отбеляза Георги Вулджев.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна