Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милиони руски туристи се готвят за лятна ваканция

Снимка: greece.greekreporter.com

Милиони руски туристи са готови при първа възможност да заминат на почивка в чужбина. Това обявиха от Асоциацията на туроператорите в Русия. Има интерес и към България. 

На специална пресконференция изпълнителният директор на асоциацията Майя Ломидзе припомни, че от първи август руските граждани ще могат да пътуват до Великобритания, Танзания и Турция. 

"От изброените дестинации безспорно туристическа е Турция. Вече виждаме активизиране на нашите туристи. То започна в момента, в който стана ясно, че се възобновяват международните авиосъобщения. Броят на записванията може само да ни радва".  

От Асоциацията на туроператорите съобщиха, че Малта и Хърватия вече са готови да приемат руснаци. Някои руски медии споменават и Унгария. Има интерес и към възобновяване на полетите до България. В посолството ни в Москва, в националното ни туристическо представителство и в офиса на националния ни авиопревозвач постъпват множество запитвания както от руски туроператори, така и от собственици на недвижими имоти.  

Междувременно президентът Владимир Путин увери, че обстановката с разпространението на коронавируса в Русия се нормализира:

"Заразените с коронавирус в Русия постепенно намаляват. По оперативни данни броят на новите случаи в момента практически е два пъти по-малък в сравнение с пиковите стойности през май", каза президентът. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!