Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Колев, БОЛД: Все още липсва разговорът отвъд оставките

Снимка: Ани Петрова

Все още липсва разговорът отвъд оставките. Протестите са супер начин да се проявят гражданските права. Но трябва да проведем разговор как си представяме нашата държава след това... Има риск хората да се разделят, ако се заговори за конкретни политики“. Това каза пред БНР Владимир Колев, координатор на Българската общност за либерална демокрация (БОЛД).

Той допълни, че от БОЛД имат позиция в седем конкретни точки и според тях е важно да се разгради олигархично-мафиотския модел, а проевропейският модел на страната да се запази.

Само със скандирания не може да се постигне нищо конструктивно. Затова е нужна визия. Важно е да се говори конкретно... Нужни са и граждански асамблеи – още на протестите да има диалог, не просто хората да са отвратени от политиката и да искат да се махат“.

В предаването „Преди всички“ Колев допълни:

Трябва да се засилят гражданските механизми за контрол и участие. Трябва по-сериозен политически анализ, за да не се налага да протестираме постоянно... Радикалните моменти се появяват заради аполитичност и неразбиране на цялата ситуация“.

Владимир Колев призова да се гради демокрация, компромисна за всички, и България да синхронизира политиката си с Европа

Интервюто с Владимир Колев можете да чуете в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!