Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Филипините до Латинска Америка - две седмици в "Кино за пътешественици"

Фестивалът „Кино за пътешественици” ще “отведе” зрителите до любими и малко познати дестинации с прожекции в "Културен център G8” и „Евро синема” от 1 до 16 август. През този период ще бъдат показани общо 20 филма.
  

Още в първия ден ще бъде премиерата на филма "Оризовите полета на Филипините". На 2000 метра височина, далеч от цивилизацията и обществото, обитателите на филипинските Кордилери са изградили своя малък изолиран свят... Преди прожекцията авторите на инициативата Здравко Григоров и Ангел Хаджийски ще споделят със зрителите  своите приключения в това екзотично кътче.

На 4 август ще бъде показан филмът „Моят север е на юг”, в който една чилийка тръгва на пътешествие из 7 латиноамерикански страни, за да ги опознае и да разбере, какво ги свързва и какво ги разделя. Куба, Венецуела, Колумбия, Еквадор, Перу, Боливия и Чили: седем отделни реалности, с общ език и култура, колкото еднакви, толкова и различни.

Преди прожекцията на „Моят север е на юг” писателката и пътешественичка Петя Кокудева ще разкаже за своето пътуване из Южна Америка.

На 7 август ще бъде премиерата на филма “Всичко се променя”, който представя странстванията на един тибетски изгнанник.

Сред акцентите в програмата е и премиерата на филма „По пътищата на Куба”.

Здравко Григоров разказва подробно за споделените пътешествия и филмите, които ще бъдат представени в интервюто на Катя Василева.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!