Eмисия новини
от 19.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Антикорупционната комисия установи конфликт на интереси на кмета на община Стражица

Румен Павлов
Снимка: Здравка Маслянкова

Антикорупционната комисия, оглавявана от Сотир Цацаров, за трети път през тази година установи конфликт на интереси при кмета на община Стражица Румен Павлов.

Този път се касае за два общински имота, купени на търг от Димитър Иванов, служебния шофьора на стражишкия кмет. Единият имот по-късно е продаден на значително занижена цена на съпругата на кмета Румен Павлов. А вторият имот е съседен на хотела на кмета в Стражица.

Кметският шофьор е учредител и представляващ сдружение с нестопанска цел, което носи името на самия кмет – „Спортен клуб Румен Павлов – 2016 г.”.

На Павлов е наложена глоба от 5000 лева.

През февруари тази година Антикорупционната комисия наложи на кмета на Стражица глоба от 60 000 лева за сключени 12 договора в полза на неговия брат. През месец май за конфликт на интереси на Румен Павлов е наложена глоба от 15 000 лв. и отнемане на сумата от 53 350 лв. 

Кметът на Стражица не коментира решенията.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от