Eмисия новини
от 18.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Обгазяването на Добрич продължава

Община Добрич
Снимка: arşiv

Обгазяването през тъмната част на денонощието на Добрич не се дължи на пожара, възникнал преди десетина дни на Депото за неопасни отпадъци край село Богдан. Това гласи официалната позиция на община Добрич по повод оплакванията на жителите на областния център от неприятна миризма и дим, които се усещат в града всяка вечер.

Припомняме, че миналата седмица от Екоинспекцията във Варна издадоха предписание за незабавно овладяване на пожара, след като бяха установени завишени стойности на фини прахови частици.

Пожарът, който възникна на Депото при село Богдан, е овладян. Съществуват все още тлеещи участъци на скатовете, но те не са причина за образувалата се димна завеса в Добрич, категорични са от общината. Действията, които са предприети, са свързани със запръстяване на Сметището и потушаване на отделните малки огнища. Изпълнени са всички предписания на РИОСВ – Варна. 

Комисия извършва оглед на терени, които биха могли да бъдат причина за дима, проверяват се на място всички участъци и масиви, които могат да бъдат източник на обгазяването. Всички констатирани сигнали, свързани със замърсяване на въздуха, се предават на компетентните органи и се предприемат действия по тяхното отстраняване, допълват от общината.
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от