Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Награда мотивира перничани да почистят пред блока си

Награди мотивират жителите на Перник да почистят и подобрят междублоковите си пространства. Инициативата организира една от местните строителни фирми, с подкрепата на общината. Те искат да напомнят колко е важно да можем да разчитаме на своите съседи и приятели. А ако обединим усилията си, пространствата пред жилищата ни могат да станат по-чисти, по-зелени, по-светли и по-функционални. 

Собственикът на строителната фирма Владислав Кирилов уточни, че стремежът тези пространства първо да бъдат почистени, а след това да се извърши облагородяване с подръчни средства, което не изисква много средства, а само обединяване на усилията на 10-15 човека от целия блок. 

Зад инициативата "По-чисто, по-светло, повече заедно" застават и известни личности -  Яна Маринова, Даниел и Александра Петканови, които ни предизвикват да участваме в конкурс за почистване и облагородяване на междублоковите пространства. Крайният срок е 30 ноември, а наградите са осветително тяло и фитнес пейка.


На 15 декември с гласуване във фейсбук ще бъде избран победител, на който ще бъде връчена голямата награда – ваучер на стойност 1000 лв. за покупка на материали за ремонт на входа или подобряване на междублоковото пространство. 

Владислав разказва, че вече са получили запитвания, да организират конкурса и в други градове, така, че гответе се да запретнете ръкави със съседите и да направите пространството пред блока едно райско място за живеене.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени