Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Ципов: ГЕРБ има интерес от предсрочни избори

Красимир Ципов
Снимка: БГНЕС

Ако има необходимост и внесени спешни законопроекти, най-вече за предложените нови социално-икономически мерки, парламентът има готовност за извънредни заседания и приемане на законопроекти, заяви пред БНР Красимир Ципов, заместник-председател на парламентарната група на ГЕРБ.

„Има необходимост от промени в законите в социалната сфера, ако има необходимост ще променим действащото законодателство и по отношение на предложените икономически мерки“, отбеляза той в предаването „Преди всички“.

По повод продължаващите антиправителствени протести Ципов заяви:

„Категорично смятаме, че има нужда от диалог и че от протеста следва да се заявят искания, които са насочени именно към това как да преминем и през здравната криза, защото виждате през последния месец с повече от няколко хиляди се установиха случаите на заразени лица“.

„До изборите предстоят малко повече от 6 месеца, в момента, в който се завърти т.нар. парламентарна рулетка с мандати, това ще отнеме няколко седмици и със сигурност предсрочни избори ще се произведат не повече от 2 месеца и половина от редовните. А в тази сложна обстановка и в България, и в Европа, и в света смятаме, че е безотговорно да предприемем такива стъпки и действия…И ние сме заинтересовани да се отиде колкото се може по-скоро на избори, защото ГЕРБ винаги е готова за такива избори, но смятаме, че в тази ситуация, която е не само в страната, но и международната обстановка, не ни дава възможност да мислим в тази посока“, коментира депутатът.

„Очакванията ни в парламента са да няма оставка на правителството и предсрочни избори“, каза още той.

„А протестиращите да кажат каква е алтернативата, която очакват“ относно исканията си за оставка на премиера и главния прокурор, посочи Красимир Ципов.

По повод конфликта между правителството и президента депутатът изтъкна, че не е чул позицията на държавния глава спрямо обвиненията срещу бизнесмена Васил Божков:

„Напротив, в самото начало чухме, че той (Румен Радев – б.р.) дава повече доверие на изявленията на Божков, а не на прокуратурата…Защото това е тема, която интересува българските граждани“.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени