Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Зелените библиотеки" - на нови места и с пътуваща изложба

| обновено на 05.08.20 в 14:47

Традиционната лятна кампания на Столичната библиотека за насърчаване на четенето и привличане на нови читателски публики „Зелени библиотеки“ започна тази година на 1 август. Тя ще се проведе в градините и парковете на София, като към досегашните места ще бъдат добавени Северният парк и парк "Люлин-център".

През летните уикенди можете да изберете хубава книга за четене в парка, да се срещнете с любими писатели, поети, от които да получите книга с автограф. Децата и учениците могат да участват в атрактивно програмиране с роботчета- пчели, да усвоят умения за триизмерно рисуване , да изработят стик за сапунени балони с 3D писалки, да се забавляват с корейските популярни игри тухо, ют . Читателите ще могат да се възползват от възможностите на мобилната библиотека "Библиобус", която разполага с 1500 тома с най-новите хитови заглавия от съвременни и класически наши и чужди автори. 

За първи път посетителите на „Зелени библиотеки“ ще могат да видят пътуващата документална изложба с фотоси от архива на Столична библиотека „Из парковете на София –минало и настояще“. Тя представя богатата история на „зелената украса на столицата“ - софийските паркове, в които Столична библиотека провежда кампанията си.

В инициативата ще се включат Йордан Ефтимов, Мирела Иванова, Калин Терзийски, Анжела Димчева, Бойко Ламбовски, Иван Ланджев, Кристин Димитрова, Марин Бодаков, Иван Христов, Петър Чухов, Анджела Родел, Георги Гаврилов, Теодора Тотева, Том Филипс, Виолета Кунева , Хайри Хайдам, Мая Панайотова и др., както и музикантите Иван Бороджиев (саксофон), Симеон Германов (китара и вокал).  

Инициативите ще се провеждат при строго спазване на всички противоепидемични мерки.

Още за инициативата разказва директорът на Столичната библиотека Юлия Цинзова в интервюто на Петя Зунгорлиева.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна