Eмисия новини
от 02.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Осем графити артисти си "подават ръка" в подлеза на Централната автогара

В началото на август подлезът на Централната автогара ще се сдобие с нова визия. Осем от най-добрите графити артисти в България ще работят съвместно по творческото преобразяване на един от най-мрачните и посещавани софийски подлези.

Целта е художниците да изработят обща творба, отразяваща уникалността на мястото: Централната софийска автогара като кръстопът на хора и съдби и София като мултикултурен град с хилядолетна история, едновременно дом и туристическа дестинация.

Проектът Graff Express е нещо ново като формат и намеса в градското пространство, каза пред Радио София Дeляна Ангелова, мениджър на фондация “Вижънъри”.

Трудно е да се обрисува с думи това, което артистите ще изрисуват по стените, но като обща линия са засегнали пътешествията като тематика, тъй като Централна гара е “портата” на София, през която пристигат много хора в града. Заедно с това самото място и хората, които го обитават, са много пъстри като култури, като етноси. Искаме да засегнем толерантността в съжителството между хората. Много актуална е и темата за разпокъсаността между професионалния и личния живот. 

Повече подробности за проекта Graff Express и планираното онлайн откриване - в интервюто на Антония Руменова с Диляна Ангелова.
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от