Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Само 20% от хотелите по Северното Черноморие са отворили този сезон

В началото на септември започва работа Консултативен съвет по туризъм към вицепремиера  и министър на туризма Марияна Николова. Той разработи екшън план за зимния туризъм. Това съобщи Николова след среща в курорта "Златни пясъци" с представители на туристическия бранш и Националния борд по туризъм.

Николова обясни:

Марияна Николова каза още, че браншът трябва да въведе в спешен порядък  дигиталните технологии и социалните мрежи. Николова коментира, че след 15 август у нас се очаква да започнат да пристигат руски туристи. По този повод през следващата седмица тя ще разговаря с председателя на Държавната агенция по туризъм. 

Ще се обсъди и възможността визите за руските граждани да се издават на границата, а страната ни да има търговски представители във важни за нас туристически дестинации.

Стана ясно, че само 20 процента от хотелите са отворили на Северното Черноморие, но някои от тях след средата на август ще затворят.

Председателят на Съюза на хотелиерите в курорта "Златни пясъци" Георги Щерев посочи, че от бранша настояват обявяването на заразените с коронавирус да става като процент от броя тестове, а не като число, защото много румънци на база статистиката са отменили резервациите си.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна