Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От другата страна на радиото: Явор Стаматов

Явор Стаматов
Снимка: Иван Русланов

Гледам тези млади хора сега по протестите и си давам сметка, че за разлика от мен, когато бях на 17 години, те имат много ясна представа какво искат“. Това сподели в предаването „Хоризонт за вас“ Явор Стаматов, водещ на новини и на седмичното обзорно предаване по „Хоризонт“ – „Неделя 150“. Той беше гост в рубриката „От другата страна на радиото“.

„Аз съм завършил арабистика, но не съм работил по тази си специалност. Ориентирах се към радиото много бързо, от 2001 година досега е така, с кратки прекъсвания“.

„Живял съм в Сирия – един странен и прекрасен период от моя живот. Чрез курсове за усъвършенстване на езика заминах. През 1999-2000 година Сирия беше една добре развита страна, нямаше война. Правеше впечатление как съжителстват различните религии. В Дамаск беше като в приказките. Една изключително екзотична и красива държава, но за съжаление се случи войната“, връща се назад в годините Явор Стаматов.

Той сподели, че сантиментът му към арабския свят и Близкия изток ще си остане завинаги.

Преди десетина години Стаматов се записва да учи народни танци. „От клуба даже сме печелили надиграване във Велико Търново.“

„Като всеки нормален родител се опитвам да прекарвам повече време със сина си, но си давам сметка колко трудно се получава. По време на изолацията си дадох сметка колко много ми липсва неговото присъствие. Затова, когато мога, гледам да си играя с него“.

Интервюто с Явор Стаматов можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени