Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фигури пред Музея на мадам Тюсо предвещават повторното му отваряне

Еди Редмейн (вдясно:)
Снимка: Музей на мадам Тюсо

Някои от най-впечатляващите восъчни фигури на световни лидери, на членове на британското кралско семейство и на звезди от шоубизнеса са изложени пред Музея на мадам Тюсо в навечерието на отварянето му за посетители, съобщи ТАСС.

Галерията затвори на 20 март т.г. заради пандемията и от 1 август отново приема посетители.

Посрещат ги подредени на опашка според правилата за социална дистанция фигурите на кралица Елизабет Втора, британския премиер Борис Джонсън със защитна маска на лицето, следван от певицата Тейлър Суифт, кралският внук принц Хари и съпругата му Меган, които се оттеглиха от официалните си кралски ангажименти тази пролет.

След тях е фигурата на президента на САЩ Доналд Тръмп с черна защитна маска на лицето, следван от други знаменитости.

"Призоваваме гостите на слагат маските на лицата си още при входа в сградата", каза управляващият директор на галерията Тим Уотърс. Броят посетители също ще бъде намален заради изискването за спазване на дистанция.

Най-известният музей на восъчни фигури в света е създаден в британската столица през 1835 г. от скулпторката от Елзас Мари Тюсо. Музеят има 23 филиала в различни градове и континенти по света, сред които са Амстердам, Банкок, Пекин, Берлин, Лас Вегас, Сеул, Холивуд, Хонконг, Ню Йорк, Прага, Шанхай, Сингапур, Сидни, Виена, Токио.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!