Eмисия новини
от 23.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Нови по-строги противоепидемични мерки в община Добрич от днес

Снимка: ЕПА/БГНЕС

От днес до края на месец август в община Добрич със заповед на кмета са въведени нови, по-строги противоепидемични мерки.

Целта е да се ограничи разпространението в общината на коронавирусната инфекция, която вече е не само клъстерно, но и дифузно.

Със заповедта на кмета на община Добрич Йордан Йорданов се преустановяват присъствените учебни часове в центровете за подкрепа на личностно развитие и специализираните обслужващи звена от системата на предучилищното и училищното образование, както и във висшите училища.

Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия на открито и на закрито се провеждат без публика. Конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения и изложби могат да се провеждат при заетост на местата до 50% от общия им капацитет.

Същото ограничение важи и за театрите и концертите. Забраняват се посещения на външни лица в специализираните институции за предоставяне на социални услуги за деца и възрастни, пенсионерските клубове се затварят.

Заповедта важи до края на месец август.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от