Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров с първа победа в Ница

Снимка: БТА

Григор Димитров постигна първа победа на демонстративния турнир на твърди кортове от сериите "Ultimate Tennis Showdown" в Академията на Партик Муратоглу във френския град Ница. Димитров надделя над представителя на домакините Никола Маю с 3:1 части (14:11, 13:15, 15:14, 12:10) в последния си трети мач от груповата фаза на надпреварата. През миналия уикенд хасковлията допусна две поражения от друг французин Ришар Гаске и от испанеца Фелисиано Лопес. 

Българинът направи ключова серия от 9 поредни точки, след която поведе с 14:6 по пътя към успеха в първата 10-минутна част. Във втората хасколвията стартира лошо и изоставаше с 1:5, но постепенно навакса. При 13:14 Димитров можеше да изравни, но сбърка лесна топка на мрежата и това позволи на Маю да изравни.

В третата част българинът навакса пасив от 7:12 точки, а при 13:14 той имаше сервис 5 секунди преди края. Димитров успя да изравни, а след това спечели и решаващата допълнителна точка, за да поведе отново в резултата.

В четвъртата част хасковлията отново навакса пасив от 1:5 точки, а с четири поредни точки той стигна и до обрат за 11:9. Маю взе следващото разиграване и имаше последен сервис, за да изравни, но допусна двойна грешка.

"Чувствам се добре. Това беше един от най-горещите дни откакто съм тук. Играл съм няколко пъти срещу Нико, винаги е удоволствие. Това е един от онези дни, в които разликата идва от едва няколко точки, но и форматът е такъв. Хареса ми да играя в този турнир. Удоволствие е, че бях тук. Сега здравето ми е най-важното. Имаше дни, в които не се чувствах добре. Нямах достатъчно енергия, но каквото и да се случи в следващите месеци най-важното е, че отново съм на корта и мога да се състезавам",  коментира българинът след мача. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна