Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Природозащитник катери върхове с искане за оставка на кабинета

Севделин Атанасов
Снимка: Фейсбук

Природозащитникът от Кюстендил 64-годишният бивш съветник инж. Севделин Атанасов изкачи първенците на Рила - Мусала /2925м/, Пирин /2914 м/ и на Калоферската планина - Голям купен /2169 м/, като оттам издигна плакат „Оставка“ за премиера Бойко Борисов и кабинета. Фотосите качва мрежата. В събота инж. Атанасов чества рождения си ден и пропусна да се качи с искането си за оставка и на друг планински връх, но от понеделник ще поднови рейда си.

Инж. Севделин Атанасов беше и от първите и от тези, които протестираха пред областната управа в Кюстендил, но групата се разпадна, протестите спряха и той тръгна по планините.

Качи се най-напред на Мусала, след това на Вихрен, след това - на Голям Купен. Следва Руен, първенецът на Осогово - 2 651 м.

И дано правителството не го кара да се катери на Ботев и на Черни връх, шегува се той:

„Ако трябва и на Монблан ще ида, но този кабинет трябва да си отиде. И заради неопазването на природата, и заради  екопоразиите, които не са една и две“.

Последната от тях е разкопаното с багерите по пътеките на Седемте езера, категоричен е природозащитникът, който страда от това, че в  Кюстендил хората са толкова инертни и не протестират.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна