Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Павел Върба: Мачът за Суперкупата е важен за нас

Павел Върба
Снимка: БГНЕС

Наставникът на футболния Лудогорец Павел Върба заяви на онлайн брифинг, че утрешната среща за Суперкупата на България срещу състава на Локомотив (Пловдив) е важна за неговия състав. Двата отбора ще играят от 20.30 часа на "Хювефарма Арена" в Разград за трофея. "Мачът за нас утре е първата ни важна проверка преди дългия сезон, който ни очаква. Вандерсон е трайно контузен и за съжаление за дълго няма да е на разположение. Но има и две положителни новини. Кешерю е готов за мача, както и Алекс Сантана", разкри чешкият специалист.

Върба не е притеснен заради липсата на време за подготовка между двата сезона. "За този кратък период се постарахме да подготвим футболистите максимално добре за това, което ни очаква в България и Европа. Предстои сгъстен цикъл в следващите месеци и ние трябва да сме в оптимална форма", категоричен беше той.

Специалбистът смята, че утрешният сблъсък с Локомотив ще бъде много различен в сравнение с двубоя за първенство в края на миналия сезон, който шампионите спечелиха с 6:1.  "Когато играхме с Локомотив за последно преди месец и половина, съперникът запази някои играчи, защото им предстоеше финал за Купата на България. Мачът в неделя ще бъде друг. Вярвам, обаче, че отново ще успеем да победим", каза още Павел Върба.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени